Főoldal A_Jablotronról_bővebben Kapcsolat Garancia Vásárlás Telepítés Hírek

  • A PROFI/MAESTRO rendszer képes behatolásjelző, tűzjelző, beléptető szolgáltatások megvalósítására, és külső eszközök (fűtés, világítás, légkondicionálás) vezérlésére.
  • Az elemes táplálású vezeték nélküli eszközök 434MHz-es frekvencián működnek, és hatótávolságuk nyílt térben elérheti a maximális 300m-t. A központok közötti kommunikációt a rendszer 15 percenként ellenőrzi. A felhasznált tartós alkáli elemek várható élettartama átlagosan 1 év. A bemeneti és kimeneti csatlakozókhoz szükség szerint különböző vezetékes eszközök csatlakoztathatók.
  • A PROFI/MAESTRO rendszer maximálisan 14 felhasználói kód, 8 vezeték nélküli kezelőegység vagy távirányító kezelésére képes. Lehetőség van ugyanakkor a rendszer távvezérlésére egy telefonkészülék billentyűzetéről, vagy számítógépről az Interneten át.
  • A rendszerben történő események jelenthetők egy mobil telefonra (hang vagy SMS üzenete útján) és/vagy a korábban Felügyeleti Központnak nevezett Riasztás Fogadó Központba.
  • Az a tény, hogy a rendszer telepítéséhez nincs szükség kábelezésre, rendkívül rokonszenves lehet minden háziasszony vagy belsőépítész szemében, hiszen ki szeretne kábelcsatornákat látni a nappalijában? A rendszer felügyeletét és a személyes jelenlétet nem igénylő beállítási munkákat a rendszer telepítője/karbantartója távprogramozással is végrehajthatja, és ha szükséges, a rendszer közvetlenül tájékoztatja a figyelmét igénylő eseményekről (kimerült elem, hálózat-kimaradás stb.).

JK-15/16 készlet

JK-06 készlet

A JK-15 gyárilag felprogramozott alapkészlet a Jablotron JA-63KRG GSM kommunikátorral felszerelt központi egységen alapul. A központi egység vezeték nélkül kommunikál a gyárilag felprogramozott érzékelőkkel, távirányítókkal és hangjelzővel. A JK-16 készlet a JK-15 készlet kommunikátor nélküli változata.

A JK-06 gyárilag felprogramozott alapkészlet a Jablotron JA-63KRX vezetékes telefonkommunikátorral felszerelt központi egységen alapul. A központi egység vezeték nélkül kommunikál a gyárilag felprogramozott érzékelőkkel, távirányítókkal és hangjelzővel.

  JK-15 leírás PDF formátumban
 JK-16 leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-63KR Profi központ

JA-65K Maestro központ

A JA-63KRG "Profi" GSM alapú riasztóközpont a JA-63KR "PROFI" hibrid központ fejlettebb változata. A JA-63KRG beépített GSM kommunikátort, tartalmaz, lehetővé téve a riasztási és egyéb jelentések vezeték nélküli továbbítását a Felügyeleti Központ, vagy a kijelölt felhasználók mobiltelefonja felé. A kommunikátor használatával lehetőség nyílik továbbá a központ vezérlésre és programozására egy hagyományos DTMF telefon vagy az Internet felhasználásával. A GSM kommunikátor lehetőséget biztosít továbbá telefonhívások lefolytatására, SMS üzenetek küldésére és fogadására,, továbbá egy csatlakoztatott számítógép Internet hozzáférésének biztosítására, vagy a házban telepített elektronikus eszközök távvezérlésére.

A JA-65 "Maestro" programozható riasztóközpont a Jablotron család építőkocka szemlélettel kialakított tagja. Ennek a szemléletnek köszönhetően a JA-65 központból a felhasználó kívánságait messzemenően figyelembe vevő rendszer alakítható ki, a gazdaságossági szempontok mindenkori szem előtt tartásával. A Maestro központ maximum 14 vezetékes és/vagy 32 vezeték nélküli érzékelő jeleinek fogadására alkalmas, ugyanakkor lehetőség van PSTN, illetve GSM alapú kommunikátor beépítésére is.

 Telepítési leírás
 Használati utasítás

 Telepítési leírás
Használati utasítás

JA-65R rádiós bővítő modul

JA-65H vezetékes bővítő modul


Rádiós bővítőmodul JA-65K központhoz 16 vezetékes zóna és a vezeték nélküli vezérlőegységek bővítése céljából.


10 zónás vezetékes bővítőmodul JA-65K központhoz.

 

 

JA-60W LAN kommunikátor

JA-60GSM kommunikátor

A JA-60WEB kommunikátort a JA-63 és JA-65 központokban való felhasználásra fejlesztették ki. A kommunikátor feladata a Felügyeleti központtal való kapcsolat biztosítása az Ethernet LAN hálózaton és az Interneten át.

A JA-60GSM kommunikációs modult a JA-63 és JA-65 riasztóközpontokkal történő felhasználásra tervezték. Célja, hogy lehetővé tegye a központok kommunikációját a GSM hálózaton keresztül. A készülék kártyafüggetlen, tehát a kívánt szolgáltató a felhasználó kívánsága szerint választható ki.

 Leírás PDF formátumban

 Telepítési leírás
 Használati utasítás
 
Nyelvi beállítás

JA-65X PSTN kommunikátor

JA-68 kimeneti modul

A JA-65X digitális kommunikátor felhasználható a JA-63 és JA-65 központokkal történő együttműködésre. A JA-65X modullal bővített központok képesek jelentések küldésére az RFK számára, továbbá hangüzenetek SMS üzenetek továbbítására a felhasználó számára. A JA-60U modemmel és a ComLink szoftverrel távprogramozható. A modul működéséhez szabványos telefonvonal (PSTN- TNV 1-3) szükséges.

A JA-68 univerzális kimeneti modul felhasználható a JA-80, JA-63 és JA-65 központokkal történő használatra. A modul 8 gyárilag beprogramozott félvezető kimenetet és 1 relés kimenetet tartalmaz.
A relé működése 10 DIP kaopcsolóval programozható. Egy rendszeren belül korlátlan számú JA-68 modul alkalmazható. A JA-68 modul kombinálható GSM, LAN és PSTN kommunikátorokkal.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-60F kezelőegységek

JA-63F kezelőegységek

A JA-60F a JA-6x sorozatú központokon alapuló vezetékes és vezeték nélküli biztonsági rendszerek vezeték nélküli kezelőegysége. A kezelőegység segítségével a központ programozható, vezérelhető. A kezelőegység beépített hangjelzőt tartalmaz, a 2x7 szegmenses kijelzőjéről és a visszajelző LEDekről a felhasználó egyszerű és könnyen értelmezhető formában olvashatja le a rendszer működésével és beállításaival kapcsolatos információkat. Egy központi egység memóriájában összesen 8 vezérlő egység (beleértve az RC távirányítókat és a vezeték nélküli kezelőegységeket is) tárolható le. A JA-60E kezelőegység a JA-60F vezetékes változata.

A JA-63F a JA-6x sorozatú központokon alapuló vezetékes és vezeték nélküli biztonsági rendszerek vezeték nélküli kezelőegysége. A kezelőegység segítségével a központ programozható, vezérelhető. A kezelőegység beépített hangjelzőt tartalmaz, a 2x7 szegmenses kijelzőjéről és a visszajelző LEDekről a felhasználó egyszerű és könnyen értelmezhető formában olvashatja le a rendszer működésével és beállításaival kapcsolatos információkat. A kezelő egység egy vezetékes bemenetet tartalmaz mágneses nyitásérzékelő jelének fogadására.Egy központi egység memóriájában összesen 8 vezérlő egység (beleértve az RC távirányítókat és a vezeték nélküli kezelőegységeket is) tárolható le.

 Leírás PDF formátumban (JA-60F)
 Leírás PDF formátumban (JA-60E)

 Leírás PDF formátumban (JA-63E)
 Leírás PDF formátumban (JA-63F)

JA-60P mozgásérzékelő

JA-60B üvegtörés érzékelő

A JA-60P behatolásjelző érzékelő képes az emberi mozgás érzékelésére az általa védett területen belül. A digitális jelfeldolgozás kiemelkedő stabilitást, és a téves riasztások elleni kiváló védelmet biztosít. A JA-60P fejlett rádió kommunikációs protokollja magas szinten biztosítja a továbbított adatok védelmét. Az érzékelőhöz három fajta (térlátó, függöny, kisállat védett) lencse választható.

A JA-60B vezeték nélküli akusztikus üvegtörés érzékelő megbízható védelmet nyújt az üveg betörésével végrehajtott betörések ellen. Az érzékelő fő jellemzői a megbízhatóság és a téves riasztások elleni védelem. Egy érzékelő megfelelő védelmet biztosít egy teljes szoba számára, az ablakok számától függetlenül.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban 

JA-60N(B) nyitásérzékelő

JA-60G gázérzékelő

A JA-60N mágneses nyitásérzékelő a védett nyílászáró elem (ablak, ajtó, stb.) nyitása esetén riasztási jelzést ad. Működési jellegére nézve az érzékelő lehet késleltetett, vagy azonnali működésű. Beépített szabotázskapcsolója az érzékelő megbontása esetén azonnali szabotázsriasztási jelzést ad. Szükség esetén a központ irányába történő átjelzés céljából külső érzékelők csatlakoztathatók az erre a célra kialakított bemenetére. A JA-60NB érzékelő a készülék barna burkolattal készült változata.

A JA-60G vezeték nélküli gázszivárgás érzékelő feladata a robbanásveszélyes gázok (földgáz, metán, propán, bután, acetilén, hidrogén stb.) veszélyes koncentrációban történő megjelenésének megakadályozása a korai előrejelzés módszerével. Az érzékelő két szinten képes a Robbanásveszélyes Koncentráció (LEL) jelzésére, két külön beállítható riasztási jelzés kiadásával.    Az érzékelő legfontosabb jellemzője a megbízhatóság és érzékenység, de nem elhanyagolható a kompakt méret és a vezeték nélküli átjelzési funkció sem. Az érzékelés jellegéből adódóan az érzékelőt helyi táplálással kell a 230V AC feszültségről meghajtani, de a riasztási jelzéseket már a megbízható vezeték nélküli rádiókommunikáció útján továbbítja.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-60SP optikai füstérzékelő

JA-60 IR infrasorompó

A JA-60SP optikai füstérzékelő feladata a látható jellegű füstszemcsék érzékelése és riasztási jelzés továbbítása a vezeték nélküli rádiókommunikációs rendszerén át a központi egységnek. A beépített hangjelző azonnal jelzi a veszélyforrás helyzetét a közelben tartózkodók számára. A szükséges beállítási és teszt feladatok megkönnyítés céljából az érzékelő beépített teszt nyomógombot tartalmaz. A teszt üzemmód megkezdése aktiválható bármely szórakoztató elektronikai eszköz (TV, rádió stb.) infravörös távirányítójával.
    Az érzékelő szabályos időközökben automatikus öntesztet hajt végre, és jelenti a teszt állapotát a központi egységnek.

A JA-60IR infrasorompó feladata ajtók, ablakokkültéri védelme. Az érzékelő hatótávolsága 5m. Az készülék 2 vezérlőegységből és infraoszlopból áll. Az infraoszlopok 4 adóvevő készüléket foglalnak magukba. A vezeték nélküli jelátvitelről egy beépített JA-60N nyitásérzékelő gondoskodik. A JA-60IR infrasorompó a JA-6x sorozatú központok ill. az UC vevőegységek memóriájában letárolható. A vezérlőegységek telepíthetőek közvetlenül az oszlopokra, vagy azoktól külön (pl. a ház belsejében).

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-60V kültéri mozgásérzékelő

JA-63A kültéri hangjelző

A JA-60V kültéri PIR mozgásérzékelő feladata az emberi test mozgásának érzékelése a védett területen belül. Az alap érzékelő a Japán OPTEX cég gyártmánya, és speciális, kétsíkú érzékelő rendszere csak akkor aktiválja a riasztási kimenetet, ha mindkét - önállóan működő - érzékelő egysége észleli a védett területen áthaladó személy mozgását. Ez az érzékelési és jelfeldolgozó eljárás jelentősen csökkenti a téves riasztások számát még olyan bonyolult telepítési környezetben is, ahol fény visszaverődésekkel, autók reflektorainak közvetlen hatásával, és a kertben közlekedő háziállatok mozgásával is számolni kell. Az érzékelő szabályos időközökben automatikus öntesztet hajt végre, és jelenti a teszt állapotát a központi egységnek. A beépített szabotázs érzékelő áramkör azonnal jelzi, amennyiben az érzékelő burkolatát megbontják, vagy megkísérlik eltávolítani a telepítési helyéről. A beépített adóegység teljes kompatibilitást biztosít az érzékelő számára a JA-6x sorozatú központi egységekkel.

A JA-63A kültéri vezeték nélküli hang-fényjelzo feladata a riasztási és figyelmezteto jelzések leadása. Tápfeszültségét a hozzá csatlakoztatott hálózati adapterbol és a beépített készenléti akkumulátorból nyeri. A hangjelzo a központi egységgel kétirányú rádiókommunikációs kapcsolat útján érintkezik. A hangjelzo egy nagyteljesítményu piezo szirénát, a fényjelzo pedig színes burkolattal ellátott fényforrást tartalmaz. A készülék a riasztási jelzések leadásán túl képes az élesítés/hatástalanítás muveleteit rövid hangjelzéssel hallható módon visszajelezni, és szabályos idoközökben automatikus öntesztet hajt végre, majd jelenti a teszt állapotát a központi egységnek. A beépített szabotázs érzékelo áramkör azonnal jelzi, amennyiben a hang-fényjelzo burkolatát megbontják, vagy megkísérlik eltávolítani a telepítési helyérol. Egy JA-63/65 rendszeren belül több JA-63 típusú kültéri hang-fényjelzo is telepítheto.

 Leírás PDF formátumban

Leírás PDF formátumban

UC-260/261 beltéri hangjelző

UC-216/222 vevőegységek

Az UC-260 vezeték nélküli beltéri hangjelző készülék felhasználható a központ beltéri hangjelzéseinek leadására, vezeték nélküli ajtócsengő, belépésjelző funkciók megvalósítására, vagy akár önálló működési jelleggel mini riasztóközpont céljára. Az UC-260 kompatibilis a rádiós eszközök fogadására felkészített JA-63/65 típusú riasztóközpontokkal, a JA-6x sorozatú vezeték nélküli érzékelőkkel és az RC-11, RC-4x és RC-28 távvezérlőkkel. Összesen 8 vezeték nélküli eszköz tárolható le a hangjelző memóriájában, melyeknek jelzéseit a hangjelző 8, a felhasználó által kiválasztható különböző dallammal jelezheti vissza. A hangjelzések erőssége két szinten választható. A vezeték nélküli központi egységgel együttműködve az UC-260 képes a belépési és kilépési késleltetés hangjelzésének leadására is. Az UC-261 beltéri hangjelző az UC-260 vezeték nélküli szabotázs jelzésre képes változata.

     Az UC-216 a jablotron vezeték nélküli jeladó eszközök univerzális vevőegysége. Kimeneti relék és nyitott kollektoros tranzisztoros kimeneteinek állapota az előlapon elhelyezett LED visszajelzőkről leolvasható. A készülék max. 20db RC-11/RC-4x távirányító vagy 8 JA-6x vezeték nélküli érzékelő jelének fogadására alkalmas.
Az UC-222 univerzális vevőegység tápellátását a 230V-os hálózatból nyeri. A vezérelhető kimeneti relé kontaktusai képesek a 230V-os feszültségen működő berendezések vezérlésére. A készülék max. 30db RC-11/RC-4x távirányító vagy 8 JA-6x vezeték nélküli érzékelő jelének fogadására alkalmas.

UC-260 leírás PDF formátumban
 UC-261 leírás PDF formátumban

UC-216 leírás PDF formátumban
 UC-222 leírás PDF formátumban

UC-280 vevőegység

RC-60 távvezérlő

Az UC-280 egy 8 zónás illesztő egység, amelynek segítségével JA-60 sorozatú vezeték nélküli érzékelőket illeszthet bármely vezetékes riasztóközponthoz. A beépített 3 csatornás adóegység segítségével indító jelzés küldhető a JA-60A vezeték nélküli kültéri sziréna és/vagy UC-216 és UC-222 univerzális vevőegységek felé. Felismeri és értelmezi az RC-xx távirányítók jelzéseit.

   Az RC-60 távvezérlő feladata más gyártók által készített vezérlő eszközöknek (proximity kártyaolvasók, mechanikus kapcsolók, zárak), a Jablotron vezeték nélküli központokhoz kapcsolásának lehetővé tétele. Az RC-60 ezeknek az eszközöknek a kimeneti vezérlő jelzéseit alakítja át a JA-6x sorozatú központok által értelmezhető vezeték nélküli kapcsoló jelzésekké. Ezenkívül a távirányító felhasználható UC-2xx vevőegységgel történő használatra, mely számos házvezérlési funkció automatizálását teszi lehetővé. A távvezérlő két bemeneti sorcsatlakozót (A & B), valamint egy szabotázsjelző áramkört tartalmaz. A szabotázsjelző áramkör akkor lép működésbe, amikor az RC-60 fedelét megbontják, vagy megkísérlik eltávolítani a telepítési helyéről. Az RC-60 a telepek állapotát automatikusan ellenőrzi.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

RC-11 távirányító

RC-42/44 távirányító

  Az RC-11 távvezérlő egység feladata a riasztórendszer élesítésének, hatástalanításának és pánik riasztási jelzés leadásának vezeték nélküli, távvezérelt megvalósítása.

Az RC-42/44 távirányító egy/két pár nyomógombot tartalmaz. A nyomógombok segítségével a távirányító tulajdonosa a vezeték nélküli rendszerek számos funkcióját távvezérelheti, például élesítheti/hatástalaníthatja a gépjármű/lakás riasztórendszerét, vagy a lakás riasztórendszerének két különálló logikai partícióját, aktiválhatja a távirányítóval rádiókommunikációs kapcsolatban álló UC vagy AC vevőegység programozható kimeneteit.
    Az RC-44 távirányítók egyedülálló tulajdonsága az úgynevezett "billentyűzár" funkció, mely aktiválása esetén hatékony védelmet nyújt a távirányító nyomógombjainak véletlen (vagy szándékos, de jogosulatlan) megnyomása ellen.

A hangjelző a központ memóriájába tárolható le.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

RC-22 pánik nyomógomb

RC-28 ajtócsengő nyomógomb

Az RC-22 távvezérlőt az UC-216 és UC-222 vevő egységekkel és vagy a JA-6x vezeték nélküli biztonsági rendszerekkel való használatra tervezték. Két üzemmódja a két nyomógombos távirányító vagy a pánik nyomógomb.

Az RC-28 feladata a vezeték nélküli ajtócsengő feladat megvalósítása. Együttműködik az UC-260, UC-222 és UC-280 vevőegységekkel.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

RC-xx távirányító házak

GC-61


Tartalék ház valamennyi távirányítóhoz

gc-60A GC-61 kommunikátor segítségéve bármely más gyártó által készített riasztóközpont képes a felügyeleti központtal történő kommunikációra aGSM hálózaton keresztül. A kommunikátor a digitális adatokat szimulált telefonvonalon át kapja a riasztóközponttól Contact ID formátumban. A kommunikátor kártyafüggetlen, tehát a felhasználó választhatja ki a kívánt szolgáltatót.

 

 Leírás PDF formátumban

TP-31 szobai termosztát

JA-86U modem

A TP-31 vezeték nélküli szobai termosztátok feladata (az UC 222 vevőegységekkel együttműködve) a fűtési rendszer távvezérlése. A beállított hőmérséklet szinten tartása mellett - a központ memóriájába letárolt termosztát - fagyveszély esetén előbb figyelmeztető ( 6°C), majd riasztási (3°C) jelzést, a hőmérséklet extrém szintre (60°C) emelkedése esetén tűzjelzést ad.

A JA-60U modem feladata, hogy lehetővé tegye egy JA-6x sorozatú, vezetékes telefonkommunikátorral szerelt központi egység és egy, a ComLink 62 szoftvert futtató személyi számítógép összekapcsolását, távvezérlés, távprogramozás céljából. A modem segítségével a felhasználó a ComLink szoftverben beállított paramétereket a közvetlen kábelkapcsolattal azonos módon töltheti le a távoli központi egység memóriájába.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

GD-06 GSM átjelző

GD-04 GSM átjelző

A GD-06 ALLEGRO univerzális GSM távhívó és vezérlőegység. Főbb felhasználási területei az ipari és magáncélú automatizálási feladatok megvalósításai, de felhasználható biztonsági rendszerek kiegészítésére és adatátviteli alkalmazásokra is. A 6 programozható be/kimenet bármelyikének aktiválásakor a készülék SMS üzenetet küld a beprogramozott telefonszámok tulajdonosai számára vagy közvetlen telefonhívással keresi meg őt. Előre beprogramozott parancs üzenetek kiadásával a felhasználónak lehetősége van a készülék SMS üzenetekben történő távvezérlésére, kimeneteinek aktiválására. Gyári alapbeállítása szerint a készülék 6 programozható be/kimeneti pontja közül 4 bemeneti, 2 kimeneti funkcióra van programozva. A készülék tartalmaz még egy különálló relés kimenetet, mely működésénél fogva bemeneti funkciókkal nem ruházható fel, de bármely elektromos kapcsolású eszköz vezérelésére kiválóan alkalmas. A GD-06 készülék programozható SMS üzenetekkel, vagy a Jablotron által üzemeltetett www.GSMLink.cz honlapon keresztül. A külön engedélyezhető Expert (Szakértő) üzemmód teljes hozzáférést biztosít valamennyi ki és bemenet programozási beállításaihoz, aktiválja a belehallgatási üzemmódot, a GPRS adatkommunikációt és az analóg adatátvitelt.

A GD-04 DAVID GSM távvezérlő főbb felhasználási területei az ipari és magáncélú automatizálási feladatok megvalósításai, de felhasználható biztonsági rendszerek kiegészítésére is. A készülék 4 bemenetet és 2 kimenetet tartalmaz, melyeknek aktiválásakor a készülék SMS üzenetet küld a beprogramozott telefonszámok tulajdonosai számára. A különböző kiegészítő modulok használatával lehetőség van JA-8x sorozatú érzékelők jeleinek vételére, vagy DTMF parancsok vételével történő távvezérlésre. A készülék programozására a GDLink program és speciális USB interfész áll rendelkezésre.

 Leírás PDF formátumban

 GDLink program
 Magyarítás
 Leírás PDF formátumban

UC-6007/60014 vevőegységek

SP-01 kihangosító

Az UC-6007 (7 csatornás) és UC-6014 (14 csatornás) vezeték nélküli vevőegységek képesek a vezeték nélküli termosztátok, érzékelők és távirányítók jelének vételére. A készülék 7 vagy 14 beépített kimenetet tartalmaznak, melyen keresztül külső eszközök vezérelhetők. A kimenetek működési állapotát LED visszajelzők mutatják. Egy nagy teljesítményű relé is helyet kapott a dobozban, mely kiválóan használható vízszivattyúk vezérlésére. A Jablotron otthon automatizálási termékcsaládjának új tagjaiként a vevőegységek kiválóan alkalmasak több csatornás, vezeték nélküli termosztátokból és fűtési vagy hűtési elemekből álló rendszer vezérlésére.

Az SP-01 kihangosító egység célja, hogy a JA-60GSM kommunikátor szimulált telefonvonalára történő csatlakoztatását követően lehetővé tegye a kétirányú (félduplex) hang kommunikációt a védett területen mozgó személyekkel. A kihangosító egység telepítése és használata egyaránt gyerekjáték. A jogosult telefonkészülékekről érkező telefonhívást a GSM kommunikátor fogadja, és a hívó felet belehallgatási üzemmódban azonnal összekapcsolja a kihangosító egységgel. Ezután a hívó fél a telefonkészülékének gombjainak lenyomásával kapcsolhat át a beszéd és a hallgatás üzemmód között, így kommunikálva a helységben tartózkodó személyekkel.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JS-20 LARGO

JS-25 COMBO

Ezt a P.I.R. érzékelőt belső terek védelmére tervezték. Képes bármely mozgó objektum érzékelésére, melynek hőmérséklete megközelíti az emberi test hőmérsékletét. A JS-20 kiemelkedő jellemzője a rádiófrekvenciás zavarok elleni kiváló védettség.

A JS-25 COMBO kombinált P.I.R. és üvegtörés érzékelő kiváló segítség a riasztórendszerek telepítésének egyszerűsítésében. Az egy házba épített mozgás és üvegtörés érzékelő három kimeneti jelet (PIR riasztás, üvegtörés riasztás és szabotázs riasztás) szolgáltat.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

GBS-210 VIVO

GBT-212 üvegtörés teszter

A GBS-210 üvegtörés érzékelő az üveg törését kétféle módon érzékeli. Először a fizikai erőhatás miatt meghajló üvegtábla által keltett légnyomásváltozást, majd az üveg törését kísérő magas frekvenciás hangot érzékeli. A jelet kiértékelő algoritmus bármely üvegtípus esetén garantálja a kiváló érzékenységet és a téves riasztásokkal szembeni nagyfokú védelmet.


A GBT-212 teszter célja az akusztikus üvegtörés érzékelők működésének ellenőrzése. Amikor a teszter érzékeli a meghajló üveg által keltett légnyomásváltozást, automatikusan generálja az üvegtörés magas frekvenciás hangjeleit.

 Leírás PDF formátumban

 

GS-130/133 gázérzékelő

LD-63HS nedvességérzékelő

A JA-60G vezeték nélküli gázérzékelő képes valamennyi éghető gáz (Földgáz, Metán, Propán, Bután, Acetilén, Hidrogén stb.) jelenlétének érzékelésére. Habár az érzékelő jelzéseit rádiós úton adja le, működtetéséhez 220V-os hálózati tápfeszültség szükséges. Az érzékelő a gázok koncentrációját két lépcsőben, két különböző kimenetműködtetésével jelzi.


Az LD-63HS folyadékszint érzékelő célja,, hogy érzékelje a folyadék megjelenését, vagy szintjének emelkedését. Az érzékelő kapcsoló kontaktust és beépített hangjelzőt tartalmaz.

 Leírás PDF formátumban (GS-130)
 Leírás PDF formátumban (GS-133)

 Leírás PDF formátumban

JS-790x tartalék lencsék PIR érzékelőkhöz

SD-TEST/TH

JS-7904 Folyosó lencse. A középső érzékelő sáv hossza 20 m.
JS-7906Kisállat védett lencse. Csak a felső érzékelő sávok vannak meg, melyeknek érzékelési tartománya 120°/12 m. A lefelé néző sávokat megszűntettük, hogy a padlón közlekedő háziállatok, kutyák, macskák, rövidnyakú zsiráfok ne okozzanak téves riasztást.
JS-7902 Függöny lencse. Az érzékelési tartomány egy függőleges falat képez, és az érzékelő jelzést ad, ha valaki keresztezi ezt a falat.

Teszt spray és szórófej optikai füstérzékelő teszteléséhez.

 (JS-7904)  (JS-7906)  (JS-7902)

 

OS-3xx kültéri hang-fényjelzők

Beltéri hangjelzők

Az OS-300 Forte nagyteljesítményű kültéri hang-fényjelző, beépített, tölthető akkumulátorral. A hangjelző összes funkcióját mikroprocesszoros vezérlés felügyeli, a környezeti hatások és a szabotázs kísérletek ellen kettős burkolat - kívülről UV és időjárásálló műanyag, belül fémház - védi. Elmozdítás elleni védelmét a fedél ás hátlapi szabotázskapcsolók biztosítják. Az OS-305 típusjelzésű hangjelző piezo elektromos szirénával van ellátva. A készenléti akkumulátort a készülék nem tartalmazza.


Beltéri hang és fényjelzőink felhasználhatók bármely betörésjelző, autóriasztó hangjelzési céljaira, bárhova ahol a nagyteljesítményű figyelmeztető hang és fényjelzés szükséges lehet.

 Leírás PDF formátumban

 

JA-80T, JA-80BT programozó interfész

TD 101/110 telefonhívó

A JA-80T USB és JA-80BT bluetooth programozó kábel a központi egység és a ComLink programot futtató programozói számítógép összekapcsolására szolgál. A ComLink program segítségével a telepítő és a felhasználó - jogosultságának megfelelően vezérelheti a központot, illetve programozhatja annak működési paramétereit.

A TD-101/110 automatikus szöveges távhívó, amely indítása esetén, a nyilvános telefonhálózaton keresztül felhívja az előre beprogramozott telefonszámokat, és lejátssza az előre felvett hangüzenetet. A TD-101 távhívó két különböző hangüzenet (1x20 mp vagy 2x10 mp) továbbítására képes max. 4 (vezetékes vagy mobil) telefonszámra. Ezen felül, küldhet távfelügyeleti állomás felé jelentési kódokat 4 formátumban (3/1, 3/2, 4/1, 4/2). A távhívó két indítási bemenettel rendelkezik. A TD-110 távhívó kiválóan alkalmas vészhelyzeti segítséghívásra, vagy bármely esemény bekövetkeztének előre beprogramozott jelentésére.

ComLink program v 6.2
USB XP driver USB vista driver
 Leírás PDF formátumban (JA-80T)
 Leírás PDF formátumban (JA-80BT)

 Leírás PDF formátumban (TD-101)
 Leírás PDF formátumban (TD-110)

Külső antennák


A külső antennák a központi egység vételi képességeinek javítására szolgálnak. Kérje tanácsadónk segítségét a megfelelő antenna kiválasztásához.